2009-09-17 02:10:30• hírek • Szatmar.ro

Nem hozott gólt a rangadó

Messi ezúttal nem örülhetett gólnak
Messi ezúttal nem örülhetett gólnak

Nem született gól az Inter és a Barcelona mérkőzésén, nagy pechje volt Bölöninek.

A Bajnokok Ligája első fordulójának legnagyobb rangadójára a második napon került sor, amikor az Inter a Barcelonát fogadta, ám a két csapat összességében csalódást okozott és még gólt sem tudtak szerezni. Bölöni Lászlót és a Standard Liege-t negyed óra választotta el egy hatalmas eredménytől, végül azonban az Arsenal örülhetett.

Az Inter-Barcelona nem csak az F csoport, hanem a teljes első forduló legnagyobb rangadója volt, amelyen természetesen pályára lépett Eto'o és Ibrahimovic is, akik a nyáron pont e két csapat között cseréltek kenyéradót. A találkozót a spanyolok kezdték aktívabban, Messi és Ibrahimovics veszélyeztetett. Az Inter jó ideig nem tudott komoly helyzetet kialakítani, aztán Milito majd Sneijder hallatott magáról. A félidőt mégis Messi, majd Henry lehetősége zárta. A második félidő első perceiben Sneijder, majd Ibrahimovic került helyzetbe, aztán egyre inkább ellaposodott a meccs. Hiába játszott hatalmas mezőnyfölényben a Barcelona, az Inter védelme tökéletesen funkcionált, így a találkozón nem született gól.

A csoport másik meccsén a Dinamo Kijev rögtön a kezdés után uralta a játékot a Rubin Kazany ellen, a vezetést Dominguez szabadrúgása révén mégis az orosz bajnok szerezte meg. Az ukránok ezt követően folyamatosan mentek előre, nagy fölényben játszottak, ám ez csak az utolsó húsz percben érett góllá. A 71. percben egy szögletet követően Yussuf fejjel egyenlített, nyolc perccel később Magrao góljával már az ukránok vezettek. A kérdést Gusin döntötte el, aki a 81. percben egy kényszerítőzés után állította be a 3-1-es végeredményt.

A H csoportban az újonc Standard Liege, Bölöni Lászlóval a kispadon, fantasztikus rajtot vett az Arsenal ellen: a 2. percben Mangala lőtte ki a kapu bal alsó sarkát, az 5. minutumban Jovanovics értékesített egy tizenegyest, amit Gallas ellene elkövetett szabálytalansága után fújtak be. Az angolok aztán egyre inkább átvették a játék irányítását és Bendtner révén még a szünet előtt szépítettek. A második játékrészben aztán már óriási fölényben játszottak a vendégek, ám ez sokáig nem hozott eredményt. A 79. percben aztán egy szabadrúgást követően Vermaelen kiegyenlített - a dolog szépséghibája, hogy előtte Song kezét is érte a labda. További három perccel később aztán már az Arsenalnál volt az előny, miután Eduardo gólra váltotta Fabregas passzát.

A másik meccsen Dembele révén az Alkmaar veszélyeztetett Athénban, ám ezt követően az Olympiakosz átvette az irányítást. A holland bajnok azonban remekül védekezett és sokáig reménykedhetett, hogy kihúzza kapott gól nélkül, a 79. percben azonban Toroszidisz egy jobb oldali beadást a kapuba csúsztatott.

Eredmények:
F csoport:

Inter-Barcelona 0-0

Dinamo Kijev-Rubin Kazany 3-1
gólok: Yussuf (71.), Magrao (79.), Gusev (85.), illetve Dominguez (25.)

H csoport:
Standard Liege-Arsenal 2-3
gólok: Mangala (2.), Jovanovics (5.,11-es), illetve Bendtner (45.), Vermaelen (78.), Eduardo (81.)

Olympiakosz-Alkmaar 1-0
gól: Toroszidisz (79.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: